Voorbedrukte formulieren gebruiken
Hoofdstuk: Afdrukken

 

CMR-JET is te gebruiken met diverse soorten voorbedrukte formulieren. Wij raden het gebruik aan van formulieren voor laserprinters, in combinatie met een randloze printer.

 

Doordrukformulieren

 

Het gebruik van doordrukformulieren in printers is problematisch. Sommige printers zullen het doordrukformulier netjes bedrukken, inclusief doordruk. Bij andere printers zal het doordrukformulier vast komen te zitten in de printer. Wij raden het gebruik van doordrukformulieren dan ook af.

 

Kettingformulieren (Matrix printers)

 

Het voordeel van een matrix printer is dat deze steeds op de correcte positie zal afdrukken. Het nadeel zijn de duurdere formulieren en het omslachtig gebruik.

Als u kettingformulieren gebruikt met CMR-JET, moet u controleren of de afmetingen van het documenttype dat u afdrukt, correct zijn ingesteld. Een kettingformulier is doorgaans 304 mm hoog, tegenover 297 mm van een standaard A4. Als u een document naar uw matrixprinter stuurt dat niet de correcte afmetingen heeft van het kettingformulier in de printer, kan u foutmeldingen krijgen of kunnen documenten verkeerd afgedrukt worden.

zie ook: Eigen documenttypes ontwerpen

 

Formulieren voor Laser printers

 

De formulieren voor laser printers kan u gebruiken in uw standaard laser of inkjet printer. Meestal worden deze geleverd in verschillende gekleurde paginas per vrachtbrief. Bijvb. pg 1 (rood) voor afzender, pg 2 (blauw) voor geadresserde, enz.
In CMR-JET kan u per documenttype het aantal af te drukken exemplaren instellen. Als u dus 5 gekleurde pagina's hebt, stelt u het standaard aantal af te drukken exemplaren in op 5. Wanneer u dan een document afdrukt, zullen telkens 5 pagina's uit de printer komen.

zie ook: Eigen documenttypes ontwerpen